Recunoastere Internationala Diplome
Apostilare si Supralegalizare
Pentru recunoasterea internationala a diplomelor, certificatelor de calificare profesionala, certificatelor de competente profesionale obtinute in Romania este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga). In vederea aplicarii apostilei sau a supralegalizarii de catre organele competente este necesara verificarea autenticitatii diplomelor, certificatelor de calificare profesionala, certificatelor de competente profesionale. Verificarea autenticitatii se face de catre institutia emitenta.
Tari semnatare ale conventiei de la Haga:
- A: Albania, Africa de Sud, Andorra, Antigua si Barbuda, Argentina, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan
- B: Bahamas, Barbados, Belgia, Belize, Belarus, Bosnia-Herzegovina, Botswana, Brunei, Bulgaria
- C: China (Hong-Kong), China (Macao), Columbia, Cook (Insule), Croatia, Cipru, Cehia
- E: Ecuador, Estonia, Elvetia, El Salvador
- F: Fiji, Finlanda, Franta
- G: Germania, Grecia, Grenada
- H: Honduras
- I: India, Irlanda, Israel, Italia
- J: Japonia
- K: Kazahstan
- L: Lituania, Letonia, Lesotho, Liberia, Liechtenstein, Luxemburg
- M: Macedonia, Malawi, Malta, Mauritius, Marea Britanie si Irlanda de Nord, Marshall (Insule), Mexic, Monaco, Muntenegru
- N: Namibia, Norvegia, Niue, Noua Zeelanda
- O: Olanda
- P: Panama, Polonia, Portugalia
- R: Romania, Rusia, Republica Dominicana
- S: Saint Lucia, Samoa, San Marino, Serbia, Seychelles, Slovacia, Slovenia, Spania, Surinam, Swaziland, Statele Unite ale Americii, Suedia
- T: Tonga, Trinidad si Tobago, Turcia
- U: Ucraina, Ungaria
- V: Venezuela
PROCEDURA:
Pasul 1: Pentru verificarea autenticitatii certificatelor de calificare si de absolvire obtinute in urma cursurilor de formare profesionala trebuie sa va adresati Autoritatii Nationale pentru Calificari al municipiului unde furnizorul de formare profesionala are sediul social.
Pasul 2: Aplicarea apostilei de catre prefectura din localitatea dvs. sau a sediului furnizorului de formare profesionala.
Acte necesare pentru dosar:
- Cerere tip
- Actul care urmeaza a fi apostilat in original
- Buletinul/cartea de identitate + copie
- Chitanta platita la CEC/trezorerie sau casieria institutiei
Pasul 3: Pentru recunoasterea internationala a documentelor este necesar ca, dupa ce s-a aplicat apostila la prefectura, sa traduceti apoi legalizati certificatul de absolvire si suplimentul descriptiv (inclusive apostila) in limba tarii unde doriti sa fie recunoscut certificatul. Traducerea se face de catre un traducator autorizat. Legalizarea se face de catre un notar public.
* NOTA: Datele de mai sus au caracter informativ si pot suferi modificari, in functie de legislatie, institutii si proceduri. Procedura de recunoastere a certificatelor de calificare, specializare sau perfectionare difera in functie de tara unde doriti sa desfasurati activitatea, in mod independent sau ca salariat, si poate necesita pasi suplimentari fata de cele descrise mai sus.
Testimoniale
Iata ce au spus cursantii fericiti despre cursurile noastre:
Cursurile HoReCa Education m-au ajutat enorm! Am reusit sa ma angajez pe un vas de croaziera imediat ce am finalizat cursul de barman!
Recomand cursul de Bucatar! Cei de aici sunt cu adevarat profesionisti, de la Administratie, pana la Traineri. Am invatat enorm si va multumesc din suflet pentru asta!
Felicitari pentru tot ceea ce faceti! Este incredibil ca exista o astfel de firma in Romania. Conditiile de aici sunt excelente, iar investitia pe masura! Sper sa deschideti noi sedii si in alte orase!
Cei de la HoReCa Education m-au ajutat sa ma descopar si mi-au conferit increderea de care avem nevoie! Acum am facut pasul cel mare: lucrez la un restaurant in Londra!
Am cautat pe internet cursuri in domeniu si am dat intamplator peste aceasta scoala! Consider ca alegand HoReCa Education am luat una din cele mai bune decizii din viata mea. Va multumesc!
Aboneaza-te la Newsletter
(Nu divulgam nimanui datele colectate si le vom folosi numai in scopul mentionat)